Тим на писатели

At TheBetterVacation.com, се сметаме за експерти за туристички атракции.

Нашите специјалисти за патувања (истражувачи и писатели) имаат повеќе дипломи за различни теми.

Некои се занимаваат со пишување патувања многу години, додека други научиле како да пишуваат за туристичките атракции откако ни се придружиле.

Сепак, сите тие се страстни за трчање на патот.

Заедно, се обидовме да го елиминираме елементот на изненадување во патувањето истражувајќи и пишувајќи за 490 туристички атракции во 32 града – до денес.

Очекуваме да опфатиме 1000 атракции до крајот на 2023 година.

Во последните пет години, прераснавме во тим од над 25 истражувачи и писатели.

Џамшед V Рајан

Џамшед V Рајан
Извршен директор / Проверка на факти

Џамшед V Рајан е патник со две лица кој ужива и во метежот на урбаниот одмор и во спокојството на долга пауза од градот.

Река Раџан

Река Раџан
Уредник

Река Раџан сака да патува и кога не е во движење, чита за популарни дестинации, разговара со патници или пишува за нив.

Ништа Ногија

Ништа Ногија
Под-уредник

Ништа Ногија сака да истражува места со семејството и пријателите. Таа патува за да плете приказни преполни со забава, изненадувања и смеа.

Аканкша Чудари

Аканкша Чудари
Писател за патувања

Бидејќи не сака изненадувања за време на патувањето, Аканкша Чудари секогаш се подготвува однапред и се придржува до распоредот.

Ханан Ирфан

Хнан Ирфан
Писател за патувања

Ханан Ирфан е фасциниран од возбудливи патеки, алпски езера, пејзажна фотографија и фудбал. Обожава да пробува различни кујни и да запознава луѓе.

Ишита Гангули

Ишита Гангули
Писател за патувања

Ишита Гангули Сака да шета по градските улици земајќи ги во себе луѓето, боите, звуците итн. Таа би сакала да патува сама низ Европа еден ден!

Ваншита Раџ

Ваншита Раџ
Писател за патувања

на Ваншита Раџ, патувањето е форма на самоизразување. Таа има склоност кон патувања, спонтани заобиколувања, волшебни пејзажи и културни средби. 

Ваибхав Раџ Пандеј

Ваибхав Раџ Пандеј
Писател за патувања

Ваибхав Раџ е хипердраматичен кино романтичар и неговата животна мисија е да ги допре сите незаборавни пејзажи во кои дишат неговите омилени холивудски и боливудски филмови.

Алвин Раџан

Алвин Раџан
Креатор на веб-приказни

Алвин Раџан е љубопитен истражувач кој ужива да открива нови работи и да се поврзува со луѓе од различни култури.

Шри Венкат Мамиди

Шри Венкат Мамиди
Писател за патувања

на Шри Венкат, патувањето не е за бегство од секојдневната рутина дома, туку излегување од неговата комфорна зона и откривање кој е тој навистина.

Венката Вишванад

Венката Вишванад
Патеписец

Венката Вишванад е авантуристички зборовник кој има мисија да открие скриени приказни и да споделува волшебни приказни од целиот свет.

Писатели кои придонеле за нашиот раст во минатото

Дата Саи

Писател за патувања

Дата Саи е слободоумен скитник кој наоѓа утеха во спокојниот тишина на планините и е оживуван од безграничното пространство на океаните.

Урваши Гојал

Урваши Гојал
Писател за патувања

Урваши Гојал е градски фанатик кој сака да истражува различни градови, да ја разбира нивната култура, да запознава луѓе и да открива скриени скапоцени камења.

Девјани Батачарџи

Девјани Батачарџи
Писател за патувања

Девјани Батачарџи е секогаш желен да истражува историски структури, вкусни кујни, прекрасни култури и прекрасни луѓе.

Уткарш Чаухан

Уткарш Чаухан
Писател за патувања

Уткарш Чаухан претпочита планини и ридски области. Тој сака мирно да седи на врвот на еден рид по долго патување, обожавајќи ја непроценливата убавина на природата.

Шубхајоти С

Шубхајоти Сенгупта
Писател за патувања

Шубхајоти Сенгупта патува до оддалечени, егзотични дестинации кои нудат активности, искуства и спомени што никогаш претходно не ги пробал.

Барха Тивари

Барха Тивари
Писател за патувања

Барха Тивари е одморач кој е комфорен со одмор на песочни плажи, одмори во дивиот свет, крстарења или културни паузи.

Вринда Бхатија

Вринда Бхатија
Писател за патувања

Вринда Бхатија не претпочита добро познати дестинации и клише активности. Ако има пресврт во маршрутата на денот, таа е игра.

Ера Каундал

Ера Каундал
Писател за патувања

Вљубена во убавината околу неа, Ера Каундал сонува да ги истражува прекрасните глетки, звуци и луѓе од целиот свет.

Уплабди Камбој

Уплабди Камбој
Писател за патувања

Водени од страста за отворено, Уплабди Камбој подобро се поврзува со природата и дивиот свет отколку со музеите и спомениците.

Дивија Мадаан

Дивија Мадаан
Писател за патувања

Дивија Мадаан сака да посетува популарни дестинации за одмор, бидејќи тие се лесни за истражување како турист. Не сака изненадувања.

Махек Чабра

Махек Чабра
Писател за патувања

на Махек Чабра, локацијата не е важна се додека таа излезе од својот град на неколку дена. Ако нема време за задржување, уште подобро.

Поја Дас

Поја Дас
Писател за патувања

Поја Дас сака да ги истражува древните градски улици, земајќи луѓе, глетки, бои, мириси, звуци и целокупната култура на местото.

Јашика Бати

Јашика Бати
Писател за патувања

Од пешачење по плажите на Тајланд до бос на песокот на пустината Сахара, Јашика Бати сака секакви егзотични одмори.

Дивија Сачдева

Дивија Сачдева
Писател за патувања

Дивија Сачдева не ги следи вообичаените конвенции и правила на патниците и има своја дефиниција за одмор.

Пријанка Двиведи

Пријанка Двиведи
Писател за патувања

Не сакајќи да пропуштите ништо, Пријанка Двиведи претпочита разгледување во мали, затворени групи со помош на локални туристички водичи.

Анкита Рој

Анкита Рој
Писател за патувања

Освен што е љубител на морска храна, Анкита Рој е цицач за тоа како белиот песок на плажа се чувствува под нејзините нозе и морскиот ветар на нејзиното лице.

Декша Ананд

Декша Ананд
Писател за патувања

Декша Ананд претпочита долги од кратки одмори бидејќи тие и помагаат подобро да ги научи различните култури.

Шобха Махапатра

Шобха Махапатра
Писател за патувања

Шобха Махапатра сака да проба локална кујна, облека, култура и јазик, бидејќи тоа и помага да гради пријателства каде и да оди.

Гарима Бокен

Гарима Бокен
Писател за патувања

Еден ден, Гарима Бокен планира да ги остави студиите и работата и да оди на патување со ранци без крај.