Џамшед В Рајан – Проверка на факти

Џамшед В Рајан е добро заоблен и искусен поединец кој ја посветил својата кариера на пишување и развој на интернет производи и заедници. 

Тој ја започна својата кариера како спортски известувач за The New Indian Express во Коимбатор и продолжи да работи со компании како Kheladi.com и Sify.com, дополнително усовршувајќи ги своите вештини за пишување. 

Џемшед подоцна премина во технолошката индустрија, работејќи како консултант за употребливост за Satyam Computers и приклучувајќи се на стартапи како Yahoo и Nimbuzz.

Страста на Џемшед за пишување не престана кога се повлече од корпоративниот живот.

Џејми во Ченаи

Тој ја искористи својата креативност и вештини за пишување за да напише три книги за деца, истражувајќи забавни и имагинативни теми како Зошто жирафите имаат долг вратЗошто свињите имаат кадрава опашка, и Вонземјаните го запираат човечкиот измет.

Во 2018 година, Џамшед разви интерес за патување и ја основаше веб-страницата TheBetterVacation.com. 

Оттогаш, тој постојано учи за туристичките атракции и искуства ширум светот. 

Тој многу се грижи да се ажурира со сите детали околу секоја атракција, вклучувајќи го најдоброто време за посета, работното време, типовите на билети, цените, попустите, тури со водич, како да стигнете до атракција итн.

Тој длабоко ја разбира важноста на точните информации и најдобрите препораки. 

Неговата посветеност да остане ажуриран за сите детали околу секоја туристичка атракција значи дека тој може да им обезбеди на патниците најсеопфатни и точни информации.

Различната позадина и стручноста на Џемшед го прават совршен за проверка на факти TheBetterVacation.com. 

Тој е и извршен директор на FireStorm Интернет, компанијата која стои зад овој туристички портал.

За да дознаете повеќе за Џемшед, проверете го неговиот Профил на Скопје.

Rekha Rajan, со околу 18 години искуство во содржината, е Уредник на TheBetterVacation.com.