Почетна » Чикаго » Билети за средновековен музеј за мачење

Средновековен музеј за тортура Чикаго – билети, цени, што да очекуваме

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.9
(192)

Средновековниот музеј за мачење во Чикаго е најголемиот интерактивен историски музеј во САД и ги прикажува коморите за мачење од најтемните периоди на историјата. 

Во музејот од 5,000 квадратни метри, ќе ја најдете најдеталната колекција на уреди за затворање и мачење во светот, инструменти за бавна смрт и егзекуција.

Сите направи за мачење се придружени и со восочни скулптури на жртви и џелати за посетителите подобро да разберат како функционирале инструментите.

Средновековниот музеј за мачење е несоодветен за деца под 18 години, но тие можат да го посетат доколку се придружени од родители.

Врвни билети за средновековен музеј за мачење во Чикаго

# Билети за средновековен музеј за мачење

Средновековен музеј за мачење во Чикаго

Што да очекувате во средновековниот музеј за мачење

Кога влегувате во фоајето на музејот, ве пречекува ѕид од черепи - само вкус на она што ве чека во осумте соби на изложби за мачење.

Секоја изложба вклучува знак со преглед на историјата на методот на мачење. 

Музејот обезбедува и бесплатен аудио водич кој дава повеќе информации и контекст.

Додека истражувате еден од најстрашните музеи во Чикаго, ќе најдете уникатни направи за мачење како што е Дрскиот бик и ќе најдете едноставни како Гилотина. 

Ако барате нешто повеќе, вашиот билет вклучува и искуство со лов на духови во музејот. 

Бесплатната апликација за лов на духови во музејот ви овозможува да ги лоцирате проколнатите духови во секоја соба.

Повеќето посетители поминуваат околу 60 минути истражувајќи го средновековниот музеј за мачење во Чикаго.


Вратете се на почетокот


Билети за средновековен музеј за мачење

Дрскиот бик во средновековниот музеј за мачење во Чикаго
Уредот за мачење Brazen Bull во средновековниот музеј за мачење во Чикаго. Слика: Tixpls.com

Овој билет за Музеј на средновековна тортура вклучува аудио водич и ви дава пристап до сите изложени експонати. 

Кога ќе ги резервирате овие билети за Skip The Line преку Интернет, тие ќе ви бидат испратени по е-пошта. 

На денот на вашата посета, можете да поминете покрај линијата на бројачот за билети, да го покажете билетот на вашиот мобилен на влезот и да влезете. 

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билет: САД $ 30


Вратете се на почетокот


Како да стигнете до Музејот на тортура

Средновековниот музеј за мачење се наоѓа на Стејт Стрит, во непосредна близина на иконскиот Чикаго театар во јамката. 

Нејзината адреса е 177 N State St, Chicago, IL 60601, Соединети Американски Држави. Најдете насоки

Тајмингот на музејот за мачење во Чикаго

Средновековниот музеј на мачење е отворен од 10 до 9 часот од понеделник до четврток.

Во петок, сабота и недела, музејот се отвора во 10 часот и се затвора во 10 часот.

Извори

# Loopchicago.com
# Timeout.com
# Tripadvisor.com
# Wikipedia.org

на специјалисти за патување at TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите напори да ја задржиме нашата содржина актуелен, сигурен и доверлив.

Тури за архитектура во ЧикагоИнститут за уметност во Чикаго
Skydeck Чикаго360 Чикаго
Музеј на теренТурнеја на гангстери и духови
Криминал и толпа автобус турнејаЛеголанд центар за откривање
Архитектонски центар во ЧикагоМорнарица Пјер панорамско тркало
iFly ЧикагоИсториски музеј во Чикаго
Средновековен музеј за мачењеМузејот на современа уметност
Групното шоу на синиот човекМузеј на хируршка наука
Музеј на илузии ЧикагоГлисер Seaadog
Музеј на сладоледВоло музеј
Зоолошката градина Пеорија

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Чикаго

Оваа статија е истражувана и напишана од