Почетна » Сингапур » Билети за ноќно сафари во Сингапур

Ноќно сафари во Сингапур – билети, цени, тајмингот, возења со трамвај, емисии

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Сингапур

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.8
(179)

Ноќното сафари во Сингапур е првиот ноќен парк за диви животни во светот.

За време на ова сафари, кое започнува откако ќе се стемни, посетителите можат да истражуваат ноќна зоолошка градина од 35 хектари на 40-минутно возење со трамвај.

Дури и додека ноќните животни слободно се шетаат наоколу, трамвајот се движи низ четири патеки за дивиот свет со коментари во живо.

Ова ноќно патување во дивината привлекува 1.3 милиони посетители годишно. 

Оваа статија објаснува сè што треба да знаете пред да купите билети за ноќно сафари во зоолошката градина во Сингапур.

Содржина

Како да стигнете до Ноќно сафари

Поради одличниот јавен транспортен систем во Сингапур, лесно е да се стигне до Сингапурско ноќно сафари. 

Локација 

Многу туристи мислат дека ноќното сафари во Сингапур и зоолошката градина во Сингапур се исти, но тие се две различни атракции.

Сепак, тие се блиски еден до друг. 

Влезот на ноќното сафари е во непосредна близина на влезната порта на Зоолошката градина во Сингапур. 

адреса: 80, Mandai Lake Road, Сингапур, 729826.

To Night Safari од МРТ

Пет станици на МРТ на северната јужна линија се околу паркот за ноќно сафари во Сингапур.

Станици на МРТ во близина на ноќното сафари во Сингапур
Учтивост на картата: Wrs.com.sg

Поврзувањето на автобусите од овие станици на МРТ може да ве однесе до Ноќниот сафари парк. 

Хатиб МРТ: Шатлот Мандаи Катиб
Чоа Чу Канг МРТ: Автобус бр.927 
Анг Мо Кио МРТ: Автобус број 138
Вудлендс МРТ: Автобус бр. 926*
Марсилинг МРТ: Автобус бр. 926*

*Автобусот бр. 926 сообраќа само во недела и во државни празници.

Автобус за ноќно сафари во Сингапур

Ако планирате да го посетите ноќното сафари во зоолошката градина во Сингапур од Бедок, Сенгканг или Тампинес, Услуга за експресен автобус Mandai е најдобрата опција.

Mandai Express работи и за време на викенди, училиште и државни празници.

Билетот за возрасни чини 3 S$ додека децата на возраст од 3 до 12 години плаќаат само 1 S$. 

За да стигнете до Ноќната зоолошка градина, сафари во Сингапур, други автобуски услуги како што се Автобуси на Safari GateСингапур Атракции Експрес, и Патувачки автобуси на StarIsland се исто така погодни.

Возење до Ноќно сафари

Ноќното сафари во Сингапур е 30 минути возење од центарот на градот. 

Можете да изберете да патувате преку Централниот автопат (CTE) или автопатот Пан Ајленд (ПИЕ). Најдете насоки

Такси, исто така, ја следат истата рута. 

Паркинг

Ноќното сафари го дели своето место за паркирање со Зоолошката градина во Сингапур. 

Има две паркинг места - едната е покриена паркинг додека втората е паркинг простор на отворено. 

Трошоци за паркирање

Надоместоците за паркирање на ноќното сафари во Сингапур се поевтини ако носите картичка за готовина.

Првите 10 минути: слободен
Следен 1 час: 3 S$ на час
Секој дополнителен час: 2 S$ на час

Максималните трошоци за паркирање за автомобил се ограничуваат на 10 S$. 

Ако плаќате со готовина, паркирањето на вашиот автомобил ќе ве чини 10 S$ за денот.

Парк за птици Јуронг до Ноќно сафари, Сингапур

Некои туристи планираат Jurуронг парк за птици наутро и Сингапурско ноќно сафари подоцна во текот на денот. 

Откако ќе го истражите паркот за птици Јуронг, можете да го направите Ноќното сафари бидејќи започнува од 7.15 часот и наместо да пешачите можете да ја истражувате ноќната зоолошка градина на трамвај. 

Тренерите на SAExpress се движат помеѓу Паркот за птици и Ноќното сафари.

Автобусот тргнува од паркот за возови на паркот за птици Јуронг во 4.45 часот и стигнува до Сингапурско ноќно сафари во 5.15 часот. 

Ова ви дава доволно време да земете нешто за јадење, да застанете во редот и да влезете во ноќното сафари во зоолошката градина во Сингапур во 7.15 часот.


Вратете се на почетокот


Време на ноќно сафари во Сингапур

Од четврток до недела, Ноќното сафари Сингапур се отвора во 6.30 часот и се затвора на полноќ. Останува отворено и на државни празници и во пресрет на државен празник.

Последното влегување во Ноќниот сафари парк е во 11.15 часот.

Атракцијата за диви животни останува затворена во понеделник, вторник и среда.

Шалтерите се отвораат рано во 5.30 часот, а затвораат до 11 часот.


Вратете се на почетокот


Најдобро време за посета на Ноќно сафари Сингапур

Најдобро време за посета на ноќното сафари во Сингапур е 7.15 часот, што е прв пат.

Тоа е моментот кога портите се отвораат, а вие можете да бидете еден од првите што ќе влезете. 

Ова е најдобриот слот бидејќи ви помага да го одредите вашето присуство на изложбите, да го изберете возењето со трамвај и да ја испланирате вашата вечера до совршенство.

Откако ќе го купите вашиот Билети за ноќно сафари во Сингапур, ќе добиете е-пошта со инструкции за да изберете временско растојание за вашата посета. Можете да изберете од 7.15 часот, 8.15 часот, 9.15 часот или 10.15 часот.

И на денот на вашата посета, мора да бидете на влезот на Ноќниот сафари парк во времето споменато на вашите билети. 

Откако ќе влезете во Ноќниот сафари парк, сите брзаат за возење со трамвај со Ноќно сафари. Како резултат на тоа, има долги редици за Трамвај. 

Откако ќе заврши возењето со трамвај, сите тие брзаат на претставите, преполнувајќи ги и нив. 

Затоа ви препорачуваме да го направите токму спротивното. 

Откако ќе влезете во 7.15 часот, одете директно во „Созданија на ноќното шоу“ во амфитеатарот на отворено.

Официјалното време за ова животно шоу е 7.15 часот, но бидејќи посетителите само шетаат, имате неколку минути да се смирите. 

Creatures of the Night Show трае 25 минути, по што можете да се вратите во влезниот двор за да ја гледате 7-минутната изведба на Thumbuakar. 

Втората изведба на Thumbuakar на денот е во 8 часот, што значи дека можеби ќе треба да чекате околу 10 минути пред да започне шоуто.

До 8.15 часот, ќе ги имате гледано двете претстави и ќе бидете подготвени за возење со трамвај. 

Иако има долги редици за возење со трамвај, управувањето со толпата е ефикасно и во рок од 15 минути може да се качи на Ноќниот сафари трамвај. 

Совет: Размислете за купување Билети за ноќно сафари во Сингапур онлајн за да заштедите барем еден час време на чекање. 


Вратете се на почетокот


Колку долго трае ноќното сафари во Сингапур

Повеќето посетители поминуваат околу три часа на ноќното сафари во Сингапур.

Во рок од три часа, можете да одите на возење со сафари со трамвај, да пешачите по една од патеките за животни, да ги видите Creatures of the Night Show и Thumbuakar Performance, а исто така да вечерате.

Ноќно сафари активностОдвоено време
Суштества на ноќното шоу25 минути
Thumbuakar изведба10 минути
Се чека во редот на Трамвај15 минути
Ноќно возење со трамвај сафари40 минути
Пешачење по една од патеките30 минути
Вечера45 минути

Ако ви се брза, можете да ја прескокнете прошетката и вечерата на патеката и да го истражите Сингапурското ноќно сафари за околу два часа. 


Вратете се на почетокот


Билети за ноќно сафари во Сингапур

Билет за ноќно сафари во Сингапур
Кога купувате билети за ноќно сафари во Сингапур на местото на одржување, добивате физички билет (како на сликата). Сепак, ви препорачуваме да ги купите билетите онлајн, многу однапред, за да можете да ги избегнете долгите редици на шалтерот. Слика: Visitsingapore.in

Постојат три начини да се доживее ноќното сафари во зоолошката градина во Сингапур. Можете да се одлучите за - 

1. Само ноќно сафари во Сингапур
2. Ноќно сафари во Сингапур со пикап од хотел
3. Зоолошката градина во Сингапур со ноќно сафари

Сите овие билети ви овозможуваат едно возење со трамвајот Ноќен сафари и пристап до двете претстави - Суштества на ноќното шоу и изведба на Тумбуакар.

Откако ќе го резервирате влезниот билет за ноќно сафари во Сингапур, мора да изберете од четири временски слотови за вашата посета - 7.15, 8.15, 9.15 или 10.15 часот.

Билети за ноќно сафари со возење со трамвај

Ова е најевтиниот начин да се доживее ноќното сафари во Сингапур и вклучува возење со трамвај со аудио коментар на англиски јазик.

Ќе видите повеќе од илјада ноќни животни како ги извршуваат своите ноќни ритуали, пасат, ловат и демнеат за време на возењето со трамвај.

Покрај Ноќното сафари, овој билет ви овозможува и пристап до Rainforest Lumina.

Цена на билетот

Билет за возрасни (13+ години): 53 американски долари
Детски билет (од 3 до 12 години): 36 американски долари 
Билет за доенчиња (до 3 години): Слободен влез

Ноќно сафари со пикап од хотел

Бидејќи ова е ноќна активност, некои посетители претпочитаат да резервираат билет за ноќно сафари во Сингапур со трансфери.

Локален водич ве зема од вашиот хотел и откако ќе го истражите првото ноќно сафари во светот, ве враќа назад. 

Подигнувањето започнува 30 или 45 минути пред почетокот на турата, во зависност од локацијата на вашиот хотел.

Ако сакате, можете да го надградите вашето искуство со вклучување на вечера.

Зоолошката градина во Сингапур + Ноќно сафари

Зоолошката градина во Сингапур и ноќното сафари во Сингапур се две различни атракции, со нивните влезови еден до друг.

Многу туристи ја посетуваат зоолошката градина во попладневните часови, а откако ќе се освежат во еден од рестораните во близина, го доживуваат ноќното сафари откако ќе се стемни.

Кога го резервирате овој комбиниран билет, заштедувате приближно 10% од трошоците за билетите.


Вратете се на почетокот


Прошетајте и истражувајте или земете трамвај?

Постојат два начини да го истражите Ноќното сафари - пешачење или со трамвај. 

Посетителите кои биле на Ноќното сафари Сингапур повеќе пати препорачуваат да ги правите и двете. 

Прво, земете го трамвајот, возете 40 минути за да видите сè што има, а потоа фатете една од патеките за пешачење.

Пешачките патеки имаат доволно осветлување, а Парк Ренџерс се поставени на стратешки точки за да помогнат. 

Совет: Поради темнината и вегетацијата, има многу комарци и инсекти. Носете средство за заштита од инсекти.

Видови трамвај

Сингапур ноќно сафари бесплатен трамвај
Слика: Wrs.com.sg

За да го истражите паркот за ноќно сафари во Сингапур, можете да изберете два вида трамваи - 

1. Бесплатен трамвај со англиски коментар
2. Повеќејазичен Експрес трамвај

Бесплатен трамвај на ноќното сафари 

Пристапот до овој трамвај е бесплатен со сите Билети за ноќно сафари во Сингапур.

Има редица за да влезете во овој Трамвај, но времето на чекање обично не надминува 15 минути. 

Коментарот во живо на овој бесплатен Ноќен сафари трамвај е на англиски јазик. 

Експрес трамвај на ноќното сафари

Ако не сакате да стоите во редот или ако сакате коментар во живо на јазик различен од англискиот, можете да резервирате Експрес трамвај.

Коментарот на Експрес трамвај е достапен на осум јазици - англиски, индонезиски бахаса, хинди, јапонски, корејски, мандарински, тајландски и виетнамски.

Кога резервирате експрес трамвај на местото на одржување, мора да застанете во редица и да платите 10 S$ за секое лице (вклучувајќи ги и децата). 


Вратете се на почетокот


Емисии за ноќно сафари во Сингапур

Ноќното сафари во Сингапур има две емисии, од кои и двете се популарни кај туристите. 

Бидејќи и двете овие Night Safari се во голема побарувачка, ви препорачуваме да стигнете до местото 15 минути пред да започнат. 

Thumbuakar изведба

Ова шоу ви посакува добредојде на Ноќното сафари. 

Пиро воините ги демонстрираат своите вештини за вртење оган и фрлање пламен во ритамот на тапаните од џунглата.

Ова огнено шоу се случува во влезниот двор, а целта е сите да ве разбуди за искуството со Wild Night Safari. 

Огнените јадачи настапуваат трипати во работните денови и четири пати за време на викендите. 

Дневни денови: 6.45, 8, 9 часот
Петок, сабота и навечер на државните празници: 6.45:8 часот, 9 часот, 10 часот, XNUMX часот
Времетраење: Приближно 7 минути

Суштества на ноќта шоу

Creatures of the Night е препознатливото шоу на Singapore Night Safari. 

Видрите, Бинтуронгите, Циветите, Хејна и другите животни ги покажуваат своите природни таленти за време на ова интерактивно шоу.

Ноќно сафари шоу во Сингапур
Гледачите сметаат дека шоуто Creatures of the Night е смешно, забавно и информативно. Слика: Wrs.com.sg

Ова Ноќно сафари шоу се случува во големиот амфитеатар на отворено среде дождовната шума. 

Дневни денови: 7.15, 8.30, 9.30 часот
Петок, сабота и навечер на државните празници: 7.15:8.30 часот, 9.30 часот, 10.30 часот, XNUMX часот
Времетраење: Приближно 25 минути

* Емисиите дозволуваат временските услови. Ако врне, тие може да бидат откажани. 


Вратете се на почетокот


Чуварите зборуваат на ноќно сафари

Разговорот на Keeper chit е интерактивна сесија со експерт за диви животни кој се справува со животните.

Може да се одлучите да присуствувате на овие сесии пред или по возењето со трамвај низ 35 хектари Сингапурско ноќно сафари.

Сесија со Lion's Keeper

локација: Изгледа за лавови, по патеката на леопардот
Време: 8 и 9 часот во петок, сабота и навечер на државните празници

Сесија со чуварот на тигарот

локација: Изложба на Малајски тигар долж патеката Источна Ложа
Време: 8.30 и 9.30 часот во петок, сабота и навечер на државните празници

Сесија со чуварот на Панголин

локација: Изложба на панголин по патеката за мачки за риболов
Време: 8.30 часот, секој ден

Сесија со чуварот на Валаби

локација: Изложба на Валаби по патеката Валаби
Време: 9 часот, секој ден


Вратете се на почетокот


Сингапур ноќно сафари мапата

Ноќното сафари има четири патеки - 

 1. Риболов патека за мачки
 2. Леопард патека
 3. Трага Валаби
 4. Источна Ложа патека

Мапата за ноќно сафари во Сингапур е корисна ако одлучите да пешачите една (или многу) од овие патеки.

Карта на ноќно сафари во Сингапур
Преземете ја печатената верзија / Учтивост на картата: Wrs.com.sg

Дури и ако одлучите да се придржувате до трамвајот, мапата за Ноќно сафари сепак ќе ви помогне да стигнете до изложбите и да ги најдете услугите за посетителите, како што се тоалети, ресторани итн.


Вратете се на почетокот


Ноќни сафари животни во зоолошката градина во Сингапур

Речиси илјада животни од 100 различни видови живеат во паркот Ноќен сафари од 35 хектари.

Животни на ноќно сафари во Сингапур
Слика: Wrs.com.sg

Бидејќи повеќе од 40% од овие животни се во опасност да исчезнат, Паркот практикува и одгледување во заробеништво на овие видови. 

Леопард патека

Кога одите по оваа патека (или со трамвај или пешачење), ќе можете да ја видите ноќната рутина на животни како што се леопарди, лавови, цибети, шипки итн. 

Можете исто така да видите два фантастични прошеткани експонати со летечки лисици и летечки верверички на патеката Леопард.

Некои од другите животни што веројатно ќе ги забележите на оваа патека се Орел Був, Жирафа, Овошен лилјак, Златна мачка, Видри, Тарсиер итн. 

Риболов патека за мачки

Патеката за риболовни мачки ги симулира џунглите во Сингапур, во кои се сместени животни како што се Рибарска мачка, Бинтуронг, Панголин итн. 

Панголинот во ноќното сафари беше жртва на удар, која сега се опорави освен мало куцање.

Кога вашиот Ноќен сафари трамвај ќе помине низ оваа патека, можете да видите животни како што лае елен, хималајски тахр, индиски гариал, глушец, пругаста хиена, видра со мали канџи итн. 

Источна Ложа патека

Оваа патека за ноќно сафари е достапна од трамвајската станица East Lodge.

Таа ја поврзува патеката на леопардот со патеката Валаби и ве води до делот на Ноќното сафари каде што животните од саваната (Африка) и тропските предели (Азија) живеат рамо до рамо.

Некои од животните што можете да ги забележите овде се Мечка мрзеливост, Бонго, Бабируса, Аноа, Сервал, Забележана Хиена, Малајски тигар итн. 

Ако одлучите да ја пешачите оваа патека, не пропуштајте го чет разговорот со Zoo Keepers of Malayan Tigers, во 8.30 и 9.30 секој петок и сабота. 

Трага Валаби

Оваа патека за ноќно сафари го обединува дивиот свет од Австралија, Нов Зеланд и Нова Гвинеја. 

Патеката Валаби е уредена во форма на австралиски пустини за да биде што е можно поавтентична.

Покрај Wallaby, некои од животните што ќе ги забележите овде се Possum, Sugar Glider, White-lipped Python итн. 


Вратете се на почетокот


ресторани

На ноќното сафари во Сингапур има четири места за храна. 

1. Ресторан Улу Улу Сафари 

Ресторанот Ulu Ulu Safari се наоѓа на Night Safari's Entrance Plaza и е отворен од 5.30 до 11 часот. 

Ресторанот наликува на шармантно село и е совршено место за почеток или завршување на вашето Ноќно сафари.

Можете да нарачате a la carte или да се одлучите за азиско или индиско бифе.

Улу Улу азиско бифе

Азиското бифе е дизајнирано да ве потсети на традиционалните села од областа. 

Можете да изберете да го јадете вашето азиско бифе во пријатен ресторан или да вечерате на отворено. 

цена: 45 S$/возрасен и 34 S$/дете (Возраст од 6 до 12 години)
Тајмингот: Секојдневно од 5.30 до 8.15 часот

Улу Улу Индиско бифе

Ако претпочитате индиски допир на вашата вечера, одлучете се за индиско бифе во ресторанот Улу Улу Сафари.

Индиското бифе функционира подобро ако доцните јадете бидејќи е достапно до доцна. 

цена: 29 S$/возрасен и 19 S$/дете (Возраст од 6 до 12 години)
Тајмингот: Секојдневно од 8.30:10.30 до XNUMX:XNUMX часот

2. Rotisserie џунгла

Ресторанот „Jungle Rotisserie“ се наоѓа во влезниот двор и нуди поглед од страна на прстенот на претставата „Тумбуакар“, каде што јадат огнови на сцената.

Дополнително, ресторанот нуди некои од најдоброто зачадено месо наоколу. 

Отворен е секој ден од 5.30 до 11 часот.

3. Safari Sizzles

Safari Sizzles се наоѓа на Entrance Plaza of the Night Safari и е отворен секој ден од 5.30 до полноќ.

Тие служат одличен избор на гурмански виршли, пржени грицки, кифлички чапати и гасови за алкохолна жед.

4. Бен и Џери

Тука застануваат сите љубители на сладолед пред или по нивното Ноќно сафари. 

Со оглед на тоа што времето е обично топло и влажно, скоро сите слетуваат во Ben & Jerry's. 

Отворен е од 5.30 до полноќ, секој ден.  


Вратете се на почетокот


Зоолошката градина во Сингапур против ноќно сафари во Сингапур

Посетителите имаат многу интересни прашања за овие две атракции.

Тие речиси секогаш се обидуваат да откријат дали зоолошката градина во Сингапур и ноќното сафари во Сингапур се исти атракции, и ако не, кои се разликите.

 1. Дали зоолошката градина во Сингапур е исто како и ноќното сафари во Сингапур?


  Не, тие се две различни туристички атракции соседни една до друга. 
   
  Зоолошката градина во Сингапур е дневна атракција, како и сите други зоолошки градини. 
   
  Сингапурското ноќно сафари е ноќна атракција, која прикажува ноќни животни. Купете билети!

 2. Што е подобро - Зоолошката градина во Сингапур или Ноќно сафари во Сингапур?


  Овде е тешко да се заземе страна бидејќи и двете се наградувани туристички атракции од светска класа. 
   
  Бидејќи тие се толку различни, тие не можат да бидат одлука или-или. 
   
  Ако патувате во Сингапур со деца или имате време при рака, најдобро е да ги видите и двете.

 3. Можеме ли да ги посетиме ноќното сафари во Сингапур и зоолошката градина во Сингапур во ист ден?


  Зоолошката градина во Сингапур се отвора во 8.30 часот и се затвора во 6 часот, додека ноќното сафари во Сингапур се отвора во 7.15 часот и се затвора на полноќ. 
   
  И тие се на непосредна близина еден од друг.
   
  Постојат два начини да ја посетите зоолошката градина во Сингапур и Ноќното сафари во ист ден - 
   
  опција 1
  Ова е најдобриот пристап кога патувате со деца или постари.
   
  Купете билети за зоолошката градина во Сингапур онлајн (за да не губите време во линиите за издавање билети), и бидете во Зоолошката градина кога ќе се отвори во 8.30 часот.

  Поминете 4-5 часа истражувајќи, а потоа вратете се во вашиот хотел и одморете се.
   
  Вратете се во 7 часот и поставете ред за да влезете во портите на Ноќното сафари, кои се отвораат во 7.15 часот. 
   
  опција 2
  Ако сте сите возрасни или имате постари деца, најдобро е да ги видите двете атракции една по друга.
   
  Бидете во зоолошката градина во Сингапур до 2 часот и истражете ја додека не се затвори во 6 часот. 
   
  Бидејќи имате час и 15 минути пред да се отвори Сингапурското ноќно сафари, можете да седнете и да се опуштите во еден од рестораните и да се наполните. 
   
  Откако ќе се отворат портите на Ноќното сафари во 7.15 часот, го започнувате вашето второ искуство со дивиот свет во денот. 

 4. Можеме да направиме само едно – дали да го посетиме Ноќното сафари или Зоолошката градина во Сингапур?


  Ако можете да изберете само еден (за која било причина!), Ви го препорачуваме Сингапурското ноќно сафари. Купете билети!
   
  Инаугуриран во 1994 година, тоа е првото ноќно сафари во светот досега. 
   
  Поминаа 25 години оттогаш и само уште две Ноќни сафари се појавија во остатокот од светот - Тајпинг Ноќно сафари (во 2003 година) и Ноќно сафари Чианг Маи (во 2006 година). 
   
  За споредба, во светот има повеќе од 10,000 зоолошки градини.

 5. Која е разликата помеѓу зоолошката градина во Сингапур и ноќното сафари во Сингапур?


  Има многу разлики помеѓу Зоолошката градина во Сингапур и Ноќното сафари. Ги наведуваме подолу -
   
  Време: Зоолошката градина во Сингапур е дневна атракција, додека Ноќното сафари е ноќна атракција.

  Време: Ако не одите рано во текот на денот, зоолошката градина во Сингапур може да стане топла и влажна. За разлика од тоа, Singapore Night Safari е многу поладно.

  Времетраење: Потребни ви се најмалку пет часа за да ја истражите Зоолошката градина, додека Ноќното сафари можете да го истражите за три часа или помалку.

  Истражување: Во Зоолошката градина, можете да ги истражувате животните со свое темпо. На Ноќното сафари, истражувањето се одвива со темпо на трамвајот.

  Толпата: Бидејќи Зоолошката градина е отворена подолго време, толпата се чини распространета, а Ноќното сафари изгледа преполно бидејќи е отворено само пет часа дневно.

  Животни: Во зоолошката градина во Сингапур, можете да ги видите сите животни, додека на ноќното сафари во Сингапур, можете да ги видите само ноќните животни.

  Цена: Приближно 38 S$ за билет за возрасни, Зоолошката градина е поевтина од Ноќното сафари, каде што билетите се по цена од 44 S$.

  фотографии: Во зоолошката градина во Сингапур можете да фотографирате, но не можете за време на Ноќното сафари бидејќи е темно и не е дозволен блиц.


Вратете се на почетокот


Дождовна шума Лумина

Многу туристи заедно планираат Сингапурско ноќно сафари и дождовна шума Лумина. 

Rainforest Lumina е мулти-сензорно, интерактивно искуство каде виртуелните животни ве водат низ Зоолошката градина наместо вистински животни.

Осум членови на екипажот Creature (виртуелни животни) ве водат по патека долга 1 км (0.6 милји), раскажувајќи ви приказни со досега невидени аудио-визуелни ефекти. 

Ова видео е брз преглед од 35 секунди на Rainforest Lumina

Време: 7.30:12 - XNUMX полноќ секој ден
Времетраење на искуството: 45-60 минути
Датуми: 14 јуни 2019 година - 9 февруари 2020 година

Билети за дождовна шума Лумина

За да пристапите до Rainforest Lumina, треба да купите билети за влез. 

Билетите за ноќно сафари во Сингапур не ви даваат пристап до оваа аудио-визуелна екстраваганција. 

Цена на билетот за дождовна шума Лумина

Билет за возрасни (13+ години):  16.20 американски долари
Детски билет (од 3 до 12 години): 12.60 американски долари

# Градини од заливот
# Сингапурска жичарница
# Зоолошката градина во Сингапур
# Сафари на реката Сингапур
# Божиќна земја на чудата

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Сингапур