Почетна » Сиднеј » Најдобри седишта во операта во Сиднеј

Најдобри седишта во операта во Сиднеј - каде да седите и да ги гледате емисиите

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.8
(175)

Вашето место одлучува за квалитетот на вашето гледање во театрите, а истото важи и за операта во Сиднеј.

Затоа посетителите сакаат да ги знаат најдобрите места за гледање на изведбата пред да ги резервираат своите Емисии на операта во Сиднеј.

Ова го знаат и организаторите на претставите, и затоа цената на билетите за претставата во Сиднејската опера зависи од избраните места.

Во оваа статија, го споделуваме најдоброто место за седење за најдобро можно искуство во различните сали на операта во Сиднеј.

Седишта за претстави во операта во Сиднеј

Подобрите места во театрите НЕ се мит

За време на вашата посета на кој било театар, последното нешто што сакате е седиште што не ви дозволува да ја видите сцената. 

Инфериорниот поглед на сцената обично е предизвикан од архитектонски елементи како што се аголот помеѓу седиштата и сцената, гредата или ѕидот што е составен дел од дизајнот на зградата.

Тоа може да биде поради производствена единица пред редот на седишта.

Ваквите попречени погледи беа вообичаени во старите театри, но модерните изградени на подобра архитектонска технологија ги избегнуваат овие замки. 

Сегашните дизајни на театарот, исто така, обезбедуваат патроните што седат во различни делови од театарот да уживаат во истата акустика. 

Но, имајќи го кажано тоа, некои седишта во театарот се подобри од останатите. 

Во операта во Сиднеј важат истите правила - некои седишта нудат подобро искуство од другите. 

Постојат многу начини да се доживее операта во Сиднеј. Може да земете а разглед на зградата со водичоди околу атракцијата со брод, или доживејте една од емисиите. Дознајте сè за различните Обиколки на операта во Сиднеј.

Каде се најдобрите седишта?

Секој дел од театарот нуди различен поглед на сцената и различно искуство.

Седејќи во првите неколку редови, одблиску ги гледате пејачите и актерите и го слушате секој збор и нота. 

Еден од најзначајните недостатоци на седењето толку блиску до сцената е гледањето на продукцијата во делови и делови.

Не можете да ги доживеете сцената(ите) како целина бидејќи мора да ја свртите главата за да видите различни делови од сцената. 

Седењето предалеку не е исто така препорачливо бидејќи пејачите, актерите, сценските реквизити и слично, изгледаат премногу мали и ве оставаат да кривогледате.

Најдобрите седишта во повеќето театри се оние веднаш во центарот на куќата. 

Другите области кои нудат совршен поглед на сцената се првите неколку редови од централниот мезанин, долниот балкон или кругот на фустанот.

Најдоброто место за седење во операта во Сиднеј

Па, како да се дефинираат најдобрите седишта?

Кога станува збор за најдобрите седишта во операта во Сиднеј, може да има два начина да ги погледнете:

– Најдобри седишта во однос на вредноста за парите
– Најдобри седишта во однос на искуството

Ги споделуваме овие критични информации за сите шест места во операта во Сиднеј.

Концертна сала

Концертната сала е најистакнато место за изведба во операта во Сиднеј.

Со 2670 седишта, тоа е и најголемото место.

Седиштата во Концертната сала на операта во Сиднеј ја опкружуваат главната сцена, нудејќи многу агли на гледање.

Седиштата во Концертната сала се распоредени во три дела - тезги, кругови и кутија.

Распоред на седиштата на концертната сала

Седишта во Концертната сала со најдобар поглед

Бидејќи ова е голема сала, може да има различни мислења за седиштата со најдобар поглед.

Ако сте во ред со трошењето, ви ги препорачуваме средните седишта во редовите D, E и F.

Седиштата во првиот ред „Круг“ се исто така добра опција.

Сепак, овие седишта кои нудат директен поглед на сцената брзо се продаваат.

Седишта за концертна сала со најдобра вредност

Во Концертната сала, местата со најголема вредност за парите зависат од претставата што сте решиле да ја видите.

Ако сакате опера, ви ги препорачуваме седиштата веднаш до театарот бидејќи е поважно да имате подобар аудио од визуелен.

Ако се работи за балет или каква било друга претстава, мора да се одлучите за средните седишта во редовите од N до S.

Овие седишта немаат високи цени, но нудат пристоен поглед на сцената.

Се прикажува во СОХцена
Влезен билет и турнеја со водич за опера43 австралиски долари
Билети за опера99 австралиски долари
Обиколка на операта со оброк и пијалок80 австралиски долари
Мис Сајгон од Опера Австралија124 австралиски долари
Билети за изведба на операта Аида на Верди99 австралиски долари
Хор на операта! Пеачка изведба69 австралиски долари

Театар Џоан Сатерленд

Театарот Џоан Сатерленд е второто по големина место во операта во Сиднеј.

Има 1507 седишта во три дела - тезги, круг и кутија.

Распоредот кој одговара на перформансите ви помага да имате добар поглед каде и да седите, но некои седишта се подобри од другите.

Распоред на седиштата на театарот Џоан Сатерленд

Седишта со најдобар поглед

Мислењето овде варира поради многу опции, но препорачуваме седишта од 22 до 28 во редовите F, G, H и J.

Овие седишта се на соодветно растојание од сцената и веднаш пред неа, нудејќи го најдобриот можен поглед.

Бидејќи се премиум места, мора да издвоите скапа сума за билети за шоуто.

Ако претпочитате да ги гледате вашите емисии од гледна точка, ви го препорачуваме првиот ред на делот Круг.

Седишта со вредност за парите

Благодарение на уникатниот дизајн на театарот Џоан Сатерленд, многу седишта не чинат бомба, а сепак ја обезбедуваат вредноста на вашите пари.

Во делот Тезги, обидете се да ги добиете средните седишта во редовите S, T и U. Ова се A Reserve и B Reserve седишта и оттука чинат помалку.

Може да се одлучите и за средни седишта во редовите F и G во делот Круг.

Драмски театар

Сместен на приземјето на Операта, Драмскиот театар е многу помал и е домаќин на претстави и мјузикли.

Има 544 седишта распоредени во речиси правоаголен блок формат.

Првите три реда, A, B и C, може да се отстранат за изведби на кои им се потребни дополнителни сценски области.

Ова отстранување на седиштата го намалува капацитетот на 475.

Распоред на седиштата на Драмски театар

Седишта со најдобар поглед во Драмски театар

Бидејќи овој театар има едноставни седишта, најдобрите седишта лесно се одредуваат.

Треба да ги оставите првите три реда и да ги резервирате средните седишта во следните три реда: D, E и F.

Обично тоа се премиум седиштата во таков распоред.

Вредност за парите седишта во Драмски театар

Бидејќи нема многу различни типови на седишта, цената на билетите не се разликува многу.

Ако сакате да заштедите пари, ви ги препорачуваме средните седишта на задниот дел од театарот.

Изберете ги средните седишта во редовите P, Q, R, S или T.

Тие нудат добар поглед на сцената и не се толку скапи како премиум билетите напред.

Плејхаус

Playhouse е едно од помалите места во Сиднејската опера и е домаќин на шоуто за помладата публика.

Се наоѓа на приземје во југозападниот агол на Операта.

Планот за седење на Playhouse е јасен - сите седат напред.

Распоред на седиштата на игротека

Седишта со најдобар поглед во Playhouse

Игротека е мал театар со околу 400 седишта.

Речиси нема разлика помеѓу седиштата – единствената разлика е растојанието од сцената.

За најдобро доживување при гледањето, ви препорачуваме да ги прескокнете првите три реда и да резервирате средни седишта во редовите E, F или G.

Ако присуствувате со деца, подобро е да ги резервирате средните седишта во трите реда потоа – H, J и K.

Поради надморската височина, вашите деца нема да мора да ги кранат вратот.

Седишта со вредност за парите во Playhouse

Бидејќи ова е мал театар, мала е и разликата во цената меѓу седиштата.

Како и да е, за да добиете најмногу за ваш долар, ги препорачуваме последните три реда - R, S и T.

Иако нудат слични линии за гледање, овие седишта се поевтини само затоа што се подалеку од сцената.

Студиото

Студиото е најфлексибилното место во операта во Сиднеј и може да се смени за да ги исполни барањата на изведбите.

Во текот на денот, Студиото е домаќин на шоу за помлада публика, а навечер се трансформира во место каде што се случуваат најдобрите светски кабаре и циркуски дела.

Може да собере околу 300 гости.

Поради неговата флексибилна природа, невозможно е да се препорачаат најдобрите седишта.

Уцон соба

Собата Утзон е единствената просторија целосно дизајнирана од архитектот Јорн Утзон.

Тоа е најмалото место во операта во Сиднеј и може да има 200 седишта.

Невозможно е да се дадат препораки за седиштата за Utzon Room бидејќи нема разлика во квалитетот на погледот и цената.

Предниот суд

Ова место се наоѓа под иконите бели едра на Операта и нуди прекрасен поглед на пристаништето Сиднеј и градот.

Предворјето е единствениот простор за изведба на отворено во операта во Сиднеј.

Уште еднаш, невозможно е да се препорачаат најдобрите седишта бидејќи ова место има флексибилни седишта на отворено.

Сега кога ги знаете седиштата кои нудат најдобро искуство, зошто да не ги погледнете тековни претстави во операта во Сиднеј.

Можете исто така подобро да ги разберете ентериерите со одење на a Турнеја на операта во Сиднеј.

Извори

# Headout.com
# Timeout.com
# Wikihow.com
# Tripadvisor.com

на специјалисти за патување at TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите напори да ја задржиме нашата содржина актуелен, сигурен и доверлив.

# Сиднејска опера
# Искачување на пристанишниот мост во Сиднеј
# Аквариум во Сиднеј
# Зоолошка градина Таронга
# Сиднеј кула око

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Сиднеј

Оваа статија е истражувана и напишана од