Почетна » Орландо » Билети за воден парк Леголенд Флорида

Воден парк Леголанд Флорида – билети, цени, возења, код за облекување

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.7
(145)

Водниот парк е еден од главните тематски паркови во Леголенд Флорида, авантуристичка дестинација за мали деца и пред тинејџери.

Со неколкуте возења и атракции, водениот парк Леголанд на Флорида ќе ве натопи и ќе се чувствувате освежени. 

Бидејќи водениот парк е внатре во Тематскиот парк Леголанд, гостите мора да купат и влез во LEGOLAND за да пристапат до Водниот парк.

Оваа статија споделува сè што мора да знаете пред да ги купите вашите билети за воден парк Леголанд Флорида.

Врвни билети за воден парк Леголенд Флорида

# Билет за воден парк Леголенд Флорида

Децата уживаат во водениот парк Леголенд Флорида

Часови за воден парк Леголенд Флорида

Водниот парк Леголенд во Винтер Хевен, Флорида, се отвора во 10.30 часот, 11 часот или 12 часот напладне, во зависност од денот и периодот од годината. 

Според тоа, времето на затворање на водениот парк варира помеѓу 4 часот, 5 часот или 6 часот. 

Кабините за билети се отвораат приближно 45 минути пред да се отвори паркот, но резервирајте ги вашите билети за воден парк Леголанд однапред за да заштедите време и пари на чекање.

Кога е отворен воден парк?

Водниот парк Леголенд се затвора во октомври поради зимата и повторно се отвора во март.

Отворен е секој ден во јуни, јули и август, и во повеќето денови од март, април и мај.

Водената атракција е отворена само за време на викендите во септември и октомври. 


Вратете се на почетокот


Билети за воден парк Леголенд Флорида

Семејството ужива во возењето на Близнаците во Леголенд Флорида
Слика: Legoland.com

Бидејќи тие наскоро се распродаваат, подобро е да ги резервирате вашите билети за водениот парк во Леголенд Флорида многу однапред за да избегнете разочарување во последен момент. 

Леголенд не нуди билет само за воден парк, бидејќи атракцијата се наоѓа во забавниот парк LEGOLAND.

Доколку планирате да го посетите Водниот парк, можете да се одлучите за една од четирите достапни комбинации – 

1-дневен комбиниран билет

Оваа опција вклучува 1-дневен прием во Тематскиот парк LEGOLAND и во водениот парк LEGOLAND.

Цена на билет (2+ години): 137 УСД по лице 

2-дневен комбиниран билет

Оваа опција вклучува 2-дневен прием и во тематски парк LEGOLAND и во воден парк LEGOLAND. Мора да го откупите вториот ден во рок од девет дена од првата употреба.

Цена на билет (2+ години): 165 УСД по лице 

Дводневно одморалиште LEGOLAND + воден парк + свиња парк Пепа

Овој билет ви дава 2-дневен неограничен прием во Тематскиот парк, Воден парк и Тематскиот парк Пепа свиња. 

Мора да го откупите вториот ден во рок од 14 дена од првата употреба.

Цена на билет (2+ години): 185 УСД по лице 

Дводневно одморалиште LEGOLAND + воден парк + свиња парк Пепа

Овој билет ви дава 3-дневен неограничен влез во Тематскиот парк, Водниот парк и Тематскиот парк Пепа свиња.

Мора да ги откупите вториот и третиот ден во рок од 14 дена од првото влегување.

Цена на билет (2+ години): 212 УСД по лице

Совет: Крпите не се дел од билетите за воден парк, па затоа е подобро да си набавите свои. Или можете да купите од Surf Shop.


Вратете се на почетокот


Најдобро време за посета на воден парк Леголанд

Најдобро е да го посетите водениот парк Леголанд Флорида помеѓу 10.30 и 1 и 3 и 7 часот за да го избегнете шпицот во времето.

Водниот парк е со максимален капацитет помеѓу 1 и 3 часот. 


Вратете се на почетокот


Дали вреди воден парк Леголанд?

Водениот парк Леголенд во Флорида вреди бидејќи неговите 15+ возења и атракции се совршени за деца и возрасни. 

Водата се загрева, што ја прави идеална дестинација дури и во постудените месеци.

Во Водниот парк има сенка, која се состои од дваесет чадори од 20 метри кои гостите можат да ги користат. 

Овие области се достапни по принципот „прв дојден, прв услужен“.


Вратете се на почетокот


Што да направите во водениот парк Леголанд

Водниот парк Леголенд во близина на Орландо има шест возбудливи авантури кои секое семејство ги сака. 

Изградба на брод

Во Legoland Florida's Build-A-Boat, добивате шанса да го изградите вашиот брод со LEGO коцки и да се тркате со пријателите или семејството. 

Build-A-Boat е дел од делот Creative Cove.

Build-a-Raft Lazy River

Замислете како дизајнирате и градите свој уникатен LEGO брод - тоа е она што можете да го направите во Build a Raft Lazy River. 

Откако ќе го подготвите сплавот, ја проверувате неговата водостојна состојба со лебдење 

околу мрзливата река долга 1000 метри.

Бидејќи водата во реката Build-A-Raft е 3 стапки (речиси еден метар), децата под 42 инчи мора да бидат придружувани од одговорно возрасно лице.

Џокер Soaker

Лизгајте, прскајте и натопете се во оваа интерактивна област за игра наречена Joker Soaker, исполнета со лизгалки, области за искачување, изливници за вода и базен за вадење.

Добијте супер прскање од џиновската кофа од 300 галони ако сакате некоја акција.

За да ги испробате трите слајдови на пониско ниво во Joker Soaker, децата мора да бидат високи најмалку 36 инчи. 

За да ги испробате четирите слајдови на горното ниво, тие мора да бидат високи најмалку 40 инчи.

LEGO бран базен

На LEGO Wave Pool, можете да фатите неколку бранови или да се разладите каде што брановите се доволно големи за да уживаат сите возрасти.

Децата под 42 инчи мора да бидат придружувани од одговорно возрасно лице и не им се препорачува да ја поминат светло-црвената линија преку базенот со бранови LEGO.

Исплакнете

Ова возење со Леголенд Флорида е идеално за оние кои бараат возбуда. 

Само изберете ја вашата авантура и спремете, поставете, лизгајте!

За да ги испробате брзинските слајдови на Splash Out, гостите мора да бидат најмалку 48 инчи или повисоки. 

Близнаци бркачи

Возете ги цевките 375 стапки (114 метри) по испреплетениот пар затворени водени тобогани пред да се фрлите во освежителен базен подолу.

Децата мора да бидат најмалку 42 инчи за да се возат со Twin Chasers.

Децата под 48 инчи мора да бидат придружувани од возач висок најмалку 48 инчи, да носат елек за спасување и да се возат во двојна цевка.

Важно: На децата под 48 инчи или на слабите пливачи им се препорачува да носат спасувачки елеци. Животните елеци се достапни бесплатно на повеќе локации низ Водниот парк по принципот „прв дојден, прв услужен“.


Вратете се на почетокот


Кодекс на облекување за воден парк

Бидејќи водениот парк е внатре во тематскиот парк Леголанд, многу туристи се прашуваат дали можат да ги истражат двете атракции во нивните костими за капење. 

За жал, тоа не е дозволено - гостите мора да бидат целосно облечени кога влегуваат и излегуваат од водениот парк LEGOLAND преку LEGOLAND Флорида. 

Гостите мора да бидат соодветно облечени додека го истражуваат Тематскиот парк и да се пресоблечат во костими за капење само додека го посетуваат водениот парк. 

Внатре во водениот парк LEGOLAND, сите гости мора да носат соодветни костими за капење. 

Гостите во разголени или несоодветни костими за капење се молат да го напуштат водениот парк.

Омилениот воден парк на Орландо не дозволува костими за капење со отворени патенти, токи, нитни или метални украси во просториите.

Модерни костими се дозволени во областите на базенот, но не и на лизгалки. 

За деца од три години и помали се потребни пелени за пливање. 


Вратете се на почетокот


Висински ограничувања во воден парк

Јавачите мора да бидат најмалку 42 инчи (107 см) за да возат Orange Rush, Splash Out и Twin Chasers.

Слајдовите на DUPLO Splash Safari бараат одговорно возрасно лице да надгледува дете под шест години.

На реката Build-A-Raft, децата под 42 инчи (107 см) мора да бидат придружувани од одговорно возрасно лице со оваа висина или повисоко.

Истото важи и за Soak N Sail, но условот е за деца под 36 инчи (91 см).

На Пиратскиот гребен, децата мора да бидат најмалку 36 инчи (91 см) за возење, а тие 42 инчи (107 см) мора да бидат придружувани од одговорно возрасно лице со оваа висина или повисоко.

На Crug's Run/Cragger's Swamp, 36 инчи (91 cm) и на Crooler's Twist, 40 инчи (102 cm) е минималната висина на возачот.

Во Lion Temple Wave Pool, децата под 42 инчи (107 см) мора да бидат придружувани од одговорно возрасно лице со оваа висина или повисоко, а секој под 48 инчи (122 см) мора да носи елек за спасување.


Вратете се на почетокот


Дополнителни информации

  • Водните чевли се дозволени да се носат во воден парк насекаде, освен на тобоганите.
  • Дозволени се само официјални елеци за спасување одобрени од крајбрежната стража со прикачени придружни етикети. Спасувачките елеци се достапни за користење во Водниот парк бесплатно во Услугите за гости во Waterpark, по принципот прв дојден, прв услужен.
  • Дневните столчиња се достапни за гостите по принципот прв дојден, прв услужен во Водниот парк.
  • Шкафовите се наоѓаат на влезот во воден парк во близина на тоалетите за дневно изнајмување. Изнајмувањето започнува од 15 долари за денот и користи безбеден систем без клуч. Шкафовите прифаќаат само кредитни картички.

Вратете се на почетокот


Храна во Воден парк

Во Beach-n-Brick Grill, можете да уживате во огромен асортиман на вкусни оброци во оваа ресторана на отворено. 

Со предмети како свежи хамбургери, виршли, мезе за пилешко и вкусни салати, ова место ќе го задоволи и најгладниот клошар на плажа.

Посетителите можат да донесат флаширана вода, грицки кои не бараат греење, каква било храна потребна за посебни диететски потреби и исхрана за бебињата.

Во Водениот парк не се дозволени пикник ручеци, алкохол и стаклени садови.

Гостите можат да донесат ладилници во водениот парк LEGOLAND со барањата наведени подолу.

 Прифатливи предмети

  • Меки изолирани кеси не поголеми од 8.5 инчи широк x 6 инчи високи x 6 инчи длабоки
  • Ладилници/торби со тркала, да не надминуваат 8.5 инчи широк x 6″ височина x 6″ длабочина

Забранети предмети

  • Цврсти ладилници
  • Меки ладилници поголеми од 8.5" широк x 6" висок x 6" длабоки

Извори
# Legoland.com
# Tripadvisor.com
# Visitcentralflorida.org
# Undercovertourist.com

на специјалисти за патување at TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите напори да ја задржиме нашата содржина актуелен, сигурен и доверлив.

Популарни атракции во Орландо

# Вселенски центар Кенеди
# Леголенд Флорида
# Вода парк на Леголанд
# Тематски парк Пепа прасе
# Гаторланд Орландо
# Морски живот Орландо
# Забавна точка Америка
# iFly Орландо
# Островот H2O воден парк
# Авантуристички парк Tree Trek
# Титаник изложба
# Картинг во затворен простор Андрети
# Чоколадно Кралство

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Орландо

Оваа статија е истражувана и напишана од