"

ПЕТНАЕСЕТ РАБОТИ ЗА КОИ СЕ ЗАДОЛЖИТЕ ДА ЗНАЕТЕ ГРАДИНИ KEUKENHOF ПОСЕТИТЕЛИ

Купете билети преку Интернет

Купувањето билети преку Интернет е поевтино и заштедува време со избегнување на редот на шалтерот за билети. Исто така, гарантира влез, бидејќи билетите на лице место се продаваат по принципот прв дојден, прв услужен.

Прескокнете ја линијата 

Овој популарен и достапен билет ви овозможува да ја прескокнете влезната линија и да пристапите до сите области, но превозот не е вклучен.

Повратен пат 

Градината со лалиња на Кеукенхоф привлекува туристи од околните градови и големите холандски градови. Многу посетители претпочитаат комбинирани билети на Кеукенхоф, вклучително и климатизиран превоз со автобус до и од градините.

Тура со водич

За целосно искуство со Кеукенхоф, одете на турнеја со водич со локален експерт. Приватни и аудио тури се исто така опции. Проверете ги комби-билетите за повеќе знаменитости.

Детски активности

Кеукенхоф има игралиште, зоолошка градина за галење и лавиринт за жива ограда за децата да истражуваат. Постарите деца можат да уживаат во едукативен лов на чистачи.

Цветна парада

Најдоброто место за гледање на Цветната парада е булеварот Кеукенхоф, каде што поминуваат автомобили украсени со цвеќиња во 3:30 часот. Пристигнете пред 11 часот за да избегнете гужви и затворање на патишта од 3 до 5.30:XNUMX часот.

Потребно времетраење

Паркот Кеукенхоф е на 32 хектари со 7 милиони цветни светилки. Посетителите обично поминуваат 3-4 часа во истражување, но нема временско ограничување за влезните билети, за да можете да останете цел ден.