Почетна » Берлин » Билети за музејот Боде

Музеј Боде – билети, цени, попусти, што да очекуваме

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Берлин

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.9
(187)

Музејот Боде ги обединува византиската уметност и една од најголемите скулпторски збирки во светот. 

Со својата величествена купола, необарокната зграда веднаш ви привлекува внимание. Впрочем, тоа е една од најубавите згради во Берлин.

Експонатите во Музејот на коските опфаќаат неколку векови, од крајот на Римската империја до деветнаесеттиот.

Христијанскиот ориент, Византија, Равена, италијанската готика, ренесансата и барокот се само неколку претставени уметнички движења. 

За време на вашата посета, ќе земете уметнички дела од различни возрасти и места.

Што да очекувате во музејот Боде

Мора да се види во музејот Боде

  • „Паци Мадона“ направена од мермер, од Донатело (1420)
  • Застаклена теракота од Лука Дела Робиа, вклучително и „Богородица со дете“ (1450)
  • Антички римски саркофази (околу 300 н.е.)
  • Неокласична скулптура „Танчер“ од Антонио Канова (1812)
  • Münzkabinett, кабинетот за монети на музејот. Внимавајте на драхмата (грчки сребрени монети од околу 470 п.н.е.)

Билети за музејот Боде

Внатре во музејот Боде
Слика: Смб.музеј

Овој билет за музејот Боде ви дава целосен пристап до трите постојани изложби - скулптура и сликарство 13-18 век, доцноантичка и византиска уметност и монети и медали - и бројни привремени изложби.  

Кога ќе ги резервирате овие билети за Skip The Line преку Интернет, тие ќе ви бидат испратени по е-пошта. 

На денот на вашата посета, можете да поминете покрај линијата на бројачот за билети, да го покажете билетот на вашиот мобилен на влезот и да влезете. 

Можете да го откажете овој билет за Боде-Музеј до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Редовен билет (18+ години): € 10

Намален билет (со лична карта): € 5
Студенти и посетители со посебни потреби 

Младински билет (до 17 години): Слободен влез
Само во комбинација со обичен билет или намалена карта

Престолонаследничката принцеза Викторија од Прусија го нарача музејот Боде околу дваесеттиот век. Таа сакаше на ѕидот да стави слики и скулптури една до друга. Вилхелм фон Боде, историчар на уметност и куратор ги исполни желбите на Нејзиното височество и засекогаш го смени начинот на кој се прикажува уметноста. Музејот го носи името на историчарот на уметност.

Тајмингот на музејот Боде

Музејот Боде во Берлин се отвора во 10 часот и се затвора во 6 часот, цела недела. 

Останува затворено во понеделник.

Последниот влез е 30 минути пред затворање. 

Како да стигнете до музејот Боде

Музејот Боде ужива во живописната локација на северната страна на островот Музеј. 

Нејзината адреса е Am Kupfergraben, 10117, Берлин. Најдете насоки

Посетителите влегуваат во музејот поминувајќи го камениот Monbijoubrücke (Мост Монбижу). 

Музејот Боде е лесно достапен со U6 и U5 U-Bahn (подземни) и S1, S2 и S25 S-Bahn (надземни).

Музејот на уметноста е на кратко пешачење од железничката станица Фридрихштрасе.

План на кат на музејот Боде

План на кат на музејот Боде
Слика: Смб.музеј

Преземете го распоредот на музејот Боде (360 Kb, PDF)

Берлинската ТВ кулаЗградата на Рајхстагот
Бранденбуршката портаНој музеј
Бункер на Берлинската приказнаБерлин леден бар
Панорамапункт БерлинBody Worlds Berlin
Морски живот БерлинМадам Тисо
Кампот ЗаксенхаузенПриродонаучниот музеј
Ѕидот – ПанорамаЛеголанд центар за откривање
Светски балонИлузеум Берлин
Берлинска занданаМузеј на ДДР
Музеј АлтесМузејот Берггруен
Нова Национална галеријаАлте Националгалерија
Хамбургер БанхофМузејот на Пергамон
Музеј на фотографијаGemäldegalerie
Музеј на компјутерски игриГермански шпионски музеј

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Берлин