Почетна » Будимпешта » Билети за унгарскиот еврејски музеј

Унгарски еврејски музеј – билети, цени, што да очекуваме

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Будимпешта

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.8
(178)

Унгарскиот еврејски музеј и архив се наоѓа во историската еврејска област Будимпешта, во комплексот згради на синагогата на улицата Дохани, која била подигната во 1859 година.

Во Еврејскиот музеј и комплексот синагога Дохани, посетителите учат за возбудливата историја на унгарската еврејска заедница за време на двете светски војни и Холокаустот.

За да ја заштитат колекцијата на ретките реликвии од опасност, двајца предвидливи вработени во музејот ги закопале во визбата во 1942 година.

За среќа, нивната храброст се исплатеше, а посетителите сега можат да ги видат големите еврејски уметнички дела, артефакти и спомени кои се сеќаваат на еврејската заедница низ годините.

Важноста на еврејските фестивали и еврејскиот животен циклус се истакнати во оваа постојана изложба. 

Што да очекувате во Унгарскиот еврејски музеј

Сегашната колекција на Унгарскиот еврејски музеј се состои од предмети, артефакти и архиви од Јуда, вклучувајќи ги и најобемните архиви на еврејската заедница во Европа.


Вратете се на почетокот


Билети за унгарскиот еврејски музеј

Експонати во унгарскиот еврејски музеј
Слика: Силас, Заедничката Ризница

За време на оваа двоиполчасовна турнеја со водич во живо низ Унгарскиот еврејски музеј, локалниот експерт останува со вас цело време.

Покрај Еврејскиот музеј, овој билет за турнеја ви овозможува и пристап до комплетниот комплекс на синагогата Дохани.

Водичот ви помага да ја истражите Големата синагога, храмот на хероите, гробиштата на холокаустот, Меморијалниот парк на Раул Валенберг, Меморијалот на холокаустот на дрвото на животот, споменикот на праведните незнабошци, споменикот на холокаустот на принудна работа, Лапидариумот итн.

Бидејќи ова е билет за прескокнување на линијата за унгарскиот еврејски музеј, можете да избегнете линии на шалтерот за билети, да го покажете билетот на вашиот паметен телефон и да влезете.

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Влезен билет (6+ години): 7030 Ft (19 €)


Вратете се на почетокот


Како да стигнете до Еврејскиот музеј

Унгарскиот еврејски музеј и архив се наоѓа во Еврејскиот кварт Пешта, а неговата адреса е Будимпешта, Дохани у. 2, 1074, Унгарија. Најдете насоки

Најдобро е да се стигне до атракцијата со јавен превоз. 

Можете да одите со метрото М1 (жолто), М2 (црвено) или М3 (сино) до Станица Деак Тер, потоа одиме по Кароли Корут кон Асторија.

Може да земете метро М2, трамвај 47, 49 или автобус 7, 78 до Станица Асторија, потоа одиме по Кароли Корут кон Деак Тер.


Вратете се на почетокот


Тајмингот на еврејскиот музеј

Еврејскиот музеј во Будимпешта е отворен од 10 до 4 часот во работните денови, освен во петок, кога се затвора рано во 2 часот. 

Во сабота Музејот останува затворен, а во недела е отворен од 10 до 4 часот. 

Последниот влез е еден час пред затворање. 

Популарни атракции во Будимпешта

# Сечењи бањи
# Спа Гелерт
# Парламент од Будимпешта
# Замокот Буда
# Крстарење со река Дунав
# Синагога на улицата Дохани
# Болница во карпата
# Куќа на теророт
# Музеј на флиперчиња
# Базиликата Свети Стефан
# Црквата Матијас
# Унгарски еврејски музеј

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Будимпешта