Почетна » Чикаго » Билети за Меѓународен музеј за хируршка наука

Меѓународен музеј за хируршка наука – билети, цени, што да очекуваме

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Чикаго

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.9
(196)

Меѓународниот музеј за хируршка наука одржува над 10,000 квадратни метри јавни галерии посветени на историјата на хирургијата и постојана колекција на уметност и артефакти од историјата на медицината. 

Во редовни интервали, исто така, спроведува изложби и програми со медицински теми.

Во Меѓународниот музеј за хируршка наука се сместени речиси 7,000 медицински предмети кои опфаќаат децениска медицинска историја, од акупунктура до терапија со рендген.

Ќе најдете збирка на извонредни слики покрај работи како железни бели дробови. 

Познати лица од медицинската историја и актерската екипа на смртната маска на Наполеон од 1821 година се меѓу повеќе од 600 изложени слики, отпечатоци и скулптури.

Билети на Меѓународниот музеј за хируршка наука

Медицинско сликарство во Меѓународниот музеј за хируршка наука
Слика: Savingplaces.org

Овој билет за Меѓународен музеј за хируршка наука ви дава пристап до сите постојани и привремени изложби.

Бидејќи ова е билет Skip the Line, можете да ги избегнете линиите на шалтерот за билети. 

На денот на вашата посета, можете да го покажете билетот на Музејот на науката на вашиот мобилен телефон и да влезете. 

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Билет за возрасни (од 14 до 64 години): САД $ 17
Детски билет (од 4 до 13 години): САД $ 9
Билет за сениор (65+ години): САД $ 13
Студентски билет (со лична карта): САД $ 13
Едукациски билет (со лична карта): САД $ 13
Воен билет (со воена легитимација): САД $ 13

Децата под три години влегуваат бесплатно, но мора да изберете бесплатен билет за нив на страницата за резервации.


Вратете се на почетокот


Тајмингот на Музејот за хируршка наука

Меѓународниот музеј за хируршка наука е отворен од 9.30 до 5 часот во работните денови.

За време на викендите е отворен од 10 до 5 часот. 

Последниот влез е еден час пред затворање. 

Музејот останува затворен на Нова Година, Нова Година, Велигден, Спомен ден, Денот на независноста, Денот на трудот, Денот на благодарноста, Бадник и Божиќ.


Вратете се на почетокот


Како да стигнете до музејот

Адресата на Меѓународниот музеј за хируршка наука е 1524 North Lake Shore Drive, 60610, Чикаго. Најдете насоки

Музејот е лесно достапен со јавен превоз.

Автобусот CTA број 151 застанува на Северна авенија, половина блок северно од Музејот.

Од постојката Кларк/Дивизија на Црвената линија, возот е покачен на исток од Дивизија додека не стигнете до Лејк Шор Драјв. Свртете на север и одете неколку блока до Музејот.

Од постојката Сеџвик на возот Браун Лајн и возот Purple Line Express, одете на исток на Северната авенија додека не стигнете до Лејк Шор Драјв. Свртете на југ и одете еден блок до Музејот.

# Тури за архитектура во Чикаго
# Институт за уметност во Чикаго
# Музеј на терен
# SkyDeck Чикаго
# 360 Чикаго
# Турнеја на гангстери и духови
# Криминал и толпа автобус турнеја
# Леголанд центар за откривање
# Архитектонски центар во Чикаго
# Морнарица Пјер панорамско тркало
# iFly Чикаго
# Историски музеј во Чикаго
# Средновековен музеј за мачење
# Музејот на современа уметност
# BlueMan Group Чикаго

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Чикаго