Почетна » Берлин » Билети од германскиот шпионски музеј

Германски шпионски музеј – билети, цени, попусти

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Берлин

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.7
(158)

Германскиот шпионски музеј е постојана изложба посветена на една од најстарите професии во светот - шпионирањето. 

Ниту едно место не е подобро прилагодено за музеј на шпиони од Потсдамер Плац во центарот на Берлин - главниот град на шпионите. 

Германскиот шпионски музеј Берлин прикажува повеќе од илјада експонати во својот изложбен простор од 3000 m² (32.000 квадратни стапки).

Искуството е надреално бидејќи ја користите најновата технологија за да научите за шпионирањето од времето на античката библиска историја до сегашноста и иднината.

Што да очекувате во Германскиот шпионски музеј?

Овде ќе научите за техниката на шифрирање на Јулиј Цезар, процедурите на тајната служба на Оливер Кромвел, методите на тајната служба на Наполеон итн.

Дознајте како шпионите ја обликувале историјата на двете страни од Првата и Втората светска војна и од Студената војна.

Со повеќе од 1000 мултимедијални прикази на повеќе од 200 екрани со висока резолуција, има практична возбуда околу секој агол во Германскиот музеј за шпиони во Берлин.

Билети за германскиот музеј за шпион

Овој билет за германскиот музеј за шпион ви дава пристап до сите изложени шпионски експонати.

Бидејќи ова е билет Skip the Line, можете да ги избегнете линиите на шалтерот за билети. 

На денот на вашата посета, можете да го покажете билетот на вашиот мобилен и да влезете.

Откако ќе влезете внатре, можете да продолжите да го истражувате музејот до 8 часот, кога ќе се затвори.

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Билет за возрасни (6+ години): € 12

Билет со попуст (6+ години, со лична карта): € 8
За студенти и посетители со посебни потреби

Детски билет (до 5 години): Слободен влез

Посетителите можат да купат семејни билети на Германскиот музеј за шпион (2 возрасни + нивните деца) на местото. Сепак, повеќето не го претпочитаат затоа што не можат да ги прескокнат линиите на бројачот за билети. Кога купувате билети преку Интернет, можете само да влезете!

Како да стигнете до Музејот на шпион

Адресата на Германскиот музеј за шпиони е 9, Лајпцигер Плац, 10117, Берлин. Најдете насоки

Најдобро е да користите јавен превоз за да стигнете до музејот. 

Метро: U2 до Потсдамер Плац, излез Лајпцигер Плац

S-Bahn: S1, S2, S25 до Потсдамер Плац, излез Лајпцигер Плац

автобус: 200, M41, M48, M85 до S+U Potsdamer Platz

Тајмингот на музејот

Германскиот шпионски музеј е отворен од 10 до 8 часот во работните денови и викендите.

Последниот влез е еден час пред затворање.

Извори

# Deutsches-spionagemuseum.de
# Tripadvisor.com
# Visitberlin.de
# Wikipedia.org

Специјалистите за патувања во TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите обиди да ја одржиме нашата содржина актуелна, доверлива и доверлива.

Берлинската ТВ кулаЗградата на Рајхстагот
Бранденбуршката портаНој музеј
Бункер на Берлинската приказнаБерлин леден бар
Панорамапункт БерлинBody Worlds Berlin
Морски живот БерлинМадам Тисо
Кампот ЗаксенхаузенПриродонаучниот музеј
Ѕидот – ПанорамаЛеголанд центар за откривање
Светски балонИлузеум Берлин
Берлинска занданаМузеј на ДДР
Музеј БодеМузејот Берггруен
Нова Национална галеријаАлте Националгалерија
Хамбургер БанхофМузејот на Пергамон
Музеј на фотографијаGemäldegalerie
Музеј на компјутерски игриМузеј Алтес

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Берлин