Почетна » Чикаго » Билети за шоуто на Blue Man Group во Чикаго

Blue Man Group Chicago – билети, цени, што да очекуваме

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Чикаго

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.7
(123)

Во Briar Street Theatre, уживајте во извонредната изведба на Blue Man Group, една од најдолгите претстави во Чикаго.

Групата Blue Man Chicago е популарно искуство со повеќе сетила што секој мора да го види барем еднаш во својот живот.

Тоа е динамична комбинација на уметност, музика, комедија и технологија, која привлекува широк спектар на возрасни групи и културни средини.

Во сите шоуа на Blue Man Group, тројца ќелави сини мажи настапуваат со помош на музика, експлицитни комични дејства и одлични техники на мимирање.

Ќе уживате во постојано променливите, семејни забавни лудории што предизвикуваат смеа, впечатливи визуелни слики и високотехнолошки сценско шоу додека го доживувате колосалниот таблет на групата, „GiPad“.

Ова музичко-комедиско шоу има привлечност како циркус и сигурно ќе ве остави во магија.

Колку долго трае групата Blue Man Show?

Blue Man Group Chicago нуди комедија, мјузикл, театар, рок концерт и танцови забави, сите во едно.

Целата емисија трае приближно еден час и четириесет минути. 

Бидејќи нема прекин, се препорачува да донесете деца доволно постари за да седат во текот на целото времетраење на шоуто на групата Blue Man.


Вратете се на почетокот


Дали групата Blue Man е погодна за деца?

Иако изданието на „Blue Man Show“ во Чикаго е чудно и лудо, нема вулгарни или вулгарни гестови. 

Многу е погодна за секаква публика.

Познато е дека оваа бизарна уметност за изведба има хипнотички ефект врз децата. Родителите тврдат дека нивните деца не престануваат да зборуваат за шоуто.

Децата можат да добијат и нови идеи како да ја изразат својата креативност.

Шоуто Blue Man, исто така, ги учи децата дека нема граници што се однесува до уметноста.

Сепак, децата под три години не се дозволени во шоуто на Blue Men Chicago.


Вратете се на почетокот


Билети за шоуто на Blue Man Group

Групата Blue Man настапува во театарот на улицата Бриар
Слика: Blueman.com

Мора да ги изберете претпочитаните места додека купувате билети за претставата на Blue Man Group во театарот на улицата Бриар. 

Премиум седиштата се најскапи, следни се седиштата на главниот под, а најевтините се седиштата на балконот.

Бидејќи ова е билет Skip the Line, можете да ги избегнете линиите на шалтерот за билети. 

На денот на вашата посета, можете да го покажете билетот на Blue Man Group Chicago на вашиот мобилен телефон и да влезете внатре.

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Премиум седење (3+ години): САД $ 100
Седишта на главниот кат (3+ години): САД $ 78
Седење на балкон (3+ години): САД $ 57

Важно: Бојата и другите нетоксични материјали што се користат на сцената може да допрат до некои членови на публиката во првите неколку редови на театарот поради интерактивната природа на претставата. Затоа е подобро да носите секојдневна облека. За гостите од првиот ред ќе бидат обезбедени пончо.


Вратете се на почетокот


Тајмингот на Blue Man Group Чикаго

Blue Man Group Chicago е отворена од 2 до 8 часот во среда, четврток и петок. Но, затворено е во понеделник и вторник.

Во сабота е отворен од 12 до 8 часот, а во недела од 12 до 5 часот.

Како да стигнете до Briar Street Theatre

Адресата на Blue Man Group Chicago е Briar Street Theatre, 3133 N. Halsted Street, Chicago, IL 60657. Најдете насоки

Паркинг е достапен на плацот во непосредна близина на театарот. Подобро е да пристигнете најмалку 30 минути пред почетокот на прикажувањето за да избегнете одложувања. 

Најдобро време за да стигнете до Briar Street Theatre

Ако не сакате да пропуштите ништо од забавата, оставете си доволно време за да стигнете до театарот, безбедносните проекции и посетите во бањата пред да започне претставата.

Вратите на театарот се отвораат 20 минути пред почетокот на прикажувањето, а подобро е да пристигнете во театарот најдоцна 15 минути пред почетокот на прикажувањето. 

Ако сте поголема група, ве молиме пристигнете уште порано.

# Тури за архитектура во Чикаго
# Институт за уметност во Чикаго
# Музеј на терен
# SkyDeck Чикаго
# 360 Чикаго
# Турнеја на гангстери и духови
# Криминал и толпа автобус турнеја
# Леголанд центар за откривање
# Архитектонски центар во Чикаго
# Морнарица Пјер панорамско тркало
# iFly Чикаго
# Историски музеј во Чикаго
# Средновековен музеј за мачење
# Музејот на современа уметност
# Музеј на хируршка наука

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Чикаго