Почетна » Барселона » Билети за музејот Гауди

Куќа музеј Гауди – билети, цени, попусти, часови, најдобро време за посета

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Барселона

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.8
(178)

Антони Гауди, архитектот на Саграда Фамилија, Парк Гуел, Каза Батло, Каса Мила итн., порано престојувал во она што денес се нарекува Куќа музеј на Гауди.

Гауди живеел во оваа куќа од 1906 до 1925 година, а денес во неа се сместени предмети и мебел што тој ги дизајнирал и други артефакти што ги користел.

Бидејќи музејот Гауди се наоѓа во паркот Гуел, посетителите на паркот имаат тенденција да ја додадат оваа атракција во нивниот дневен план.

Оваа статија објаснува сè што треба да знаете пред да купите билети за Музејот на куќата Гауди.

Како да стигнете до куќата на Гауди

Парк Гуел има два дела - платена Монументална зона Парк Гуел и останатиот дел од Паркот за слободен влез.

Куќата Гауди е во областа за слободен пристап.

Ако сте во паркот Гуел, можете лесно да пешачите до куќата на Гауди. Најдете насоки

Ако сте во центарот на градот, имате три избори - такси, автобус и метро.

Со такси

Бидејќи услугите како Uber, Lyft, итн., не се достапни во Барселона, мора да ангажирате локално такси.

Некои популарни такси услуги се Такси Барна (933222222), Радио такси '033' (933033033), Фоно-такси (933001100).

Не мора секогаш да бирате за нив.

Ако видите црно-жолто такси на патот со зелено светло на покривот, можете да го поздравите.

Минималната цена на такси превозно средство на улица е 2.15 евра, што треба да го каже мерачот кога ќе го започнете патувањето.

Со автобус

Ако сакате да стигнете до куќата на Гауди во Барселона со автобус, имате две опции.

Автобуските броеви 24 и 92 можат да ве однесат до влезот Carretera del Carmel на паркот Гуел.

Додека автобусот со броевите 32 и H6 може да ве спушти на влезот Carrer d'Olot на Парк Гуел.

Откако ќе се симнете, прашајте некој за насоки или отпуштете го вашиот Google на сајтот.

Ако го користите Барселона со автобус за разгледување знаменитости за да стигнете до музејот Гауди, спуштете се на станицата „Парк Гуел“.

Со метро

Ако претпочитате метро, ​​можете да се качите на кој било воз на линијата 3 и да се симнете во било која Валкарка or Станица Лесепс.

Станицата Валкарка најблиску до Парк Гуел, и не можете да ги пропуштите знаците на атракцијата. 

Сепак, прошетката е стрмна и може да биде застрашувачка за некои посетители. 

Можете да користите надворешни ескалатори во некои делови, но сепак е напорна работа, особено во лето.

Музејот на куќата Гауди е оддалечен километар и половина од метро станицата Лесепс.

Иако пешачењето од Лесепс е исто така нагорно, подобро е од пешачењето од Валкарка.

Ќе најдете знаци кои ќе ве посочуваат во вистинската насока по целата оваа 25-минутна пешачење до куќата на Гауди.

Заштедете пари на вашето патување во градот Барселона. За неограничено бесплатно возење во јавен превоз, Добијте картичка Hola BCN

Часови на музејот на куќата Гауди

За време на врвните месеци од април до септември, музејот на куќата Гауди се отвора во 9 часот и се затвора во 8 часот.

За време на не-пик месеци од октомври до март, се отвора во 10 часот и се затвора рано во 6 часот.

Музејот на куќата Гауди ги следи посебните тајминг од 25 до 26 декември и од 1 до 6 јануари и останува отворен само од 10 до 2 часот.

Најдобро време за посета на Музејот на Гауди

Внатре во Куќа Музеј на Гауди
Едно од парчињата мебел изложено во музејот Гауди, Барселона. Дизајниран е и користен од самиот Антони Гауди. EQRoy / Shutterstock.com

Најдобро време за посета на Музејот на куќата Гауди е наутро - од 9 до 11 часот.

Можете да ја избегнете гужвата и да ја истражувате куќата на мир бидејќи повеќето туристи се зафатени со истражување на паркот Гуел наутро.

Меѓутоа, ако летувате во Барселона за време на летните денови, прво посетете го паркот Гуел, а потоа проверете го музејот Гауди.

Ова ќе ви помогне да избегнете шетање во Монументалната зона на Парк Гуел на попладневното сонце.

Колку време трае Музејот на куќата Гауди?

Ако веќе сте купивте билети преку Интернет, 30 минути се доволни за да се истражи куќата на Гауди.

Билети за музејот Гауди

Редовниот билет за музејот Гауди ви дава пристап до сè во музејот Гауди во Барселона.

Тие се билети за паметни телефони, така што не треба да земате отпечатоци.

Билетите за музејот Гауди се темпирани

Билетите од музејот Гауди во Барселона се достапни во слотови од 20 минути.

На пример, додека ги резервирате вашите билети, мора да одлучите кога ќе бидете таму - 9.20 часот, или 9.40 часот, или 10 часот, итн.

Овој пат е од суштинско значење затоа што ова се печати на вашиот билет за музејот Гауди и можете да влезете во музејот само во предвиденото време.

На денот на вашата посета, бидете десет минути порано, покажете го билетот во вашата е-пошта и влезете.

Попуст за билети за Гауди Хаус

Неколку услови можат да ви дадат попуст на билетите - да сте дете, студент или лице со посебни потреби.

Децата од 10 години и посетителите со попреченост добиваат 100% попуст и влегуваат бесплатно.

Повозрасните лица над 65 години и студентите со валидни лични карти добиваат попуст од 1 евро на целосниот билет за возрасни.

Ако планирате да барате попусти, ве молиме чувајте ги вашите лични карти подготвени.

Цена на билетот на Гауди Куќа

Ова се едни од најевтините билети во цела Барселона.

Билет за возрасни (од 30 до 65 години): 7.50 евра
Билет за сениори (65+ години): 6 евра
Младински билет (од 11 до 29 години): 6 евра
Студентски билет (со лична карта): 6 евра
Детски билет (од 0 до 10 години): Слободен влез
Билет за инвалидитет: Слободен влез

*Овој билет за Музејот Гауди не ви дава пристап до Монументалната зона на Парк Гуел. За тоа мора да купите посебен билет од овде.

Дали вреди музејот на куќата на Гауди?

За да ја сфатите вредноста на куќата музеј на Гауди, прво мора да знаете за него и неговата работа.

Затоа ви препорачуваме прво да ги видите Парк Гуел и Саграда Фамилија, а потоа да го посетите Музејот на Гауди.

Откако ќе видите за какви неверојатни работи бил способен архитектот Гауди, а потоа ќе ја посетите неговата куќа, ќе ја разберете нејзината важност.

Накратко, музејот на куќата Гауди вреди.

Но, за да ја видите и разберете неговата вредност, прво мора да го разберете самиот Гауди.

Заштедете пари со Барселона картичка. Изберете од 3-5 дена и уживајте во бесплатно патување со јавен превоз и бесплатни понуди на различни атракции. Купете BCN картичка

Историја на музејот Гауди

Куќата Гауди беше модел на куќа што требаше да им се покаже на потенцијалните купувачи на куќи во Парк Гуел.

Тогаш, Парк Гуел требаше да биде станбен комплекс.

Меѓутоа, кога не дојдоа многу купувачи да купат куќи во луксузниот станбен комплекс, тие го претворија во парк.

Куќата на Гауди е дизајнирана од Франсеск д'Аси Беренгуер и Местрес, пријател и десна рака на Гауди.

Бидејќи неговиот пријател не бил професионален архитект, Гауди морал да потпише за дизајните.

Во 1963 година - многу години по смртта на Гауди, куќата била отворена за јавноста како музеј на Гауди.

Познат е и како Casa Museu Gaudi.

Оваа куќа добива значење бидејќи токму тука Гауди ги дизајнирал некои од неговите најпознати дела, како што се Casa Mila, Park Guell и допрва треба да се доврши Саграда Фамилија.

Извори

# Sagradafamilia.org
# Barcelona-tickets.com
# Wikipedia.org

Специјалистите за патувања во TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите обиди да ја одржиме нашата содржина актуелна, доверлива и доверлива.

# парк Guell
# Sagrada Familia
# Casa Batllo
# Каза Мила
# Зоолошката градина Барселона
# турнеја на Камп Ноу
# Манастирот Монсерат
# Монтјуик жичарница
# Фондацијата Џоан Миро
# Театар-музеј Дали
# Музејот Моко
# Аквариум Барселона

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Барселона