Почетна » Берлин » Билети за музејот Алтес

Музеј Алтес – билети, цени, попусти, што да очекуваме

Планирате одмор? Дознајте го најдобри хотели за престој во Берлин

Изменето од: Река Раџан
Факт е проверен од: Џамшед V Рајан

4.9
(190)

Посетете го музејот Алтес за да бидете сведоци на една од најистакнатите германски неокласични структури. 

Тој беше првиот музеј во Берлин и е јадрото на островот музеј. 

Нејзините колони, големиот влез и тремот, итн., беа инспирирани од Пантеонот во Рим.

Ќе се восхитувате на античката колекција, која вклучува постојана изложба за грчката, етрурската и римската уметност и култура. 

Под небесно синиот таван на комората за богатство, видете скулптури како што е Берлинската божица, како и златен и сребрен накит.

Ќе најдете и колекција на монети со над 1,300 предмети кои датираат од антиката.

Погледнете ги првите монети од златни и сребрени легури, како и монетите од најтемните денови на Римската империја.

Што да очекувате во музејот Алтес

Билети за музејот Алтес

Посетителите во музејот Алтес
Слика: Смб.музеј

Билетот за музејот Алтес ви овозможува целосен пристап и до постојаните и до привремените изложби.

Веднаш штом ќе го купите овој билет, тој ќе ви биде испратен преку е-пошта.

На денот на вашата посета, можете да ги прескокнете линиите на шалтерот за билети, да го покажете билетот на вашиот мобилен телефон и да влезете. 

Можете да го откажете овој билет до 24 часа однапред за да добиете целосна рефундација.

Цена на билети

Билет за возрасни (19+ години): € 10.41
Студентски билет (19+ години, со лична карта): € 5.20
Детски билет (до 18 години): слободен

Ако сакате да ги проверите сите музеи на островот Музеј, подобро е да ја добиете картата за островот музеј. Пропусницата ви дава пристап до музејот Боде, Националната галерија Алте, музејот Алтес, Пергамон и Новиот музеј. Дознајте повеќе

План на кат на музејот Алтес

Распоред на музејот Алтес

Преземете план на подот на музејот Алтес (497 kb, PDF)

Тајмингот на музејот Алтес

Од вторник до недела, музејот Алтес во Берлин се отвора во 10 часот и се затвора во 6 часот. 

Останува затворено во понеделник. 

Првиот кат на музејот се отвора тој ден во 11 часот.

Гардеробата на музејот се затвора половина час пред затворањето на музејот.

Како да се постигне

Влезот за посетители на музејот Алтес е во Am Lustgarten 10178 Берлин. Најдете насоки

Постојат многу начини да стигнете до музејот - 

U-Bahn: Фридрихштрасе
S-Bahn: Friedrichstraße, Hackescher Markt
Трамвај: Am Kupfergraben, Hackescher Markt
автобус: Staatsoper, Lustgarte, Friedrichstraße

Извори

# Wikipedia.org
# Смб.музеј
# Visitberlin.de

Специјалистите за патувања во TheBetterVacation.com користете само висококвалитетни извори додека ги истражувате и пишувате нивните статии. Ги правиме сите обиди да ја одржиме нашата содржина актуелна, доверлива и доверлива.

Берлинската ТВ кулаЗградата на Рајхстагот
Бранденбуршката портаНој музеј
Бункер на Берлинската приказнаБерлин леден бар
Панорамапункт БерлинБерлинска зандана
Морски живот БерлинМадам Тисо
Кампот ЗаксенхаузенПриродонаучниот музеј
Ѕидот – ПанорамаЛеголанд центар за откривање
Светски балонИлузеум Берлин
Body Worlds BerlinМузеј на ДДР
Музеј БодеМузејот Берггруен
Нова Национална галеријаАлте Националгалерија
Хамбургер БанхофМузејот на Пергамон
Музеј на фотографијаGemäldegalerie
Музеј на компјутерски игриГермански шпионски музеј

Колку беше корисен овој пост?

Кликнете на ѕвезда за да го оцените!

Проверете ги сите работи што треба да се прават во Берлин